RAI – Reiki Association International

A Reiki Association International egy oktatással foglalkozó nemzetközi szervezet, amit 1c990-ben alapítottak az alternatív gyógyászat jelentős személyiségei és szakértői, F. E. Eckard Strohm vezetésével. A R.A.I. Németországban alakult, de ma már számos országban tart képzéseket. Az általa tanított módszerek bárki által könnyen elsajátíthatók és hatásosan alkalmazhatók, akár a mindennapi életünkben, akár hivatásos gyógyítók – orvosok, állatorvosok, természetgyógyászok, masszőrök, ápolók – munkája során.

Fotó: Perényi PálmaA R.A.I. mottója: „Kezébe adjuk egészségét!”. A célja, hogy energetikai gyógyító módszerek oktatásával és önfejlesztő képzésekkel segítse az emberek mindennapi életét. Lehetőséget ad a tanulásra a spiritualitás iránt érdeklődők számára. Logikus és érthető gondolkodásmódot ad a spiritualitás témájához, megmutatja hogyan lehet felelősségteljesen kezelni a gyógyulást segítő módszereket, és hogyan építhetjük be mindezt a mindennapi életünkbe. A tanfolyamokon kínált tudásanyag felhasználásával az emberek egyszerűbben megoldhatják a felmerülő problémákat, tudatosabban kézben tudják tartani az egészségüket, így könnyebbé és örömtelibbé válhat a mindennapi életük.

A nemzetközi szinten egységes, jól kidolgozott és színvonalas oktatási módszerek eredményeként a R.A.I.-t ma már nem csak a spiritualitás témája iránt érdeklődők ismerik el, hanem a „szakközönség” is, hiszen a R.A.I. szervezete az átlagosnál jóval több orvost számlál tagjai között. Egyedül Magyarországon több mint 90 000 R.A.I. tagot és több száz Reiki tanárt jegyzünk.A R.A.I. magyarországi képviselete a Fénykiadó Kft.

A R.A.I. módszerek egyik legnagyobb értéke, hogy a mindennapi életünkben alkalmazhatók, egészségmegőrző céllal. A Reiki, az AROLO TIFAR és az Aktív szellemgyógyászat nagymértékben hozzá tud járulni ahhoz, hogy a hétköznapok során sok probléma megelőzhető, illetve rövid időn belül megszüntethető legyen, még mielőtt egy komolyabb betegség alakulna ki. Segítenek megszüntetni a mindennapi stresszt és feltöltődni a hétköznapok során. Szükség esetén pedig kiegészíthetik a hagyományos orvosi módszereket, a gyorsabb gyógyulás érdekében.

A hivatásuk során gyógyítással foglalkozók kiegészíthetik ezen energetikai módszerekkel a hagyományos terápiákat. Ezek hatékony segítséget tudnak nyújtani a gyógyításban, akár gyógyszeres kezelések, akár nagy kockázattal járó sebészi beavatkozások mellett is. A R.A.I. módszerek segítenek csökkenteni a fájdalmat, elkerülni vagy mérsékelni az esetleges mellékhatásokat.

Édesanyák számára – akik gyermekeikről és a családjukról szeretnének a lehető legjobban gondoskodni – a felmerülő feladatok és problémák nyilvánvalóan teljesen mások, mint például egy természetgyógyász munkája során. Mégis nagyfokú biztonságot adhat a hétköznapi „felhasználók” számára az a tény, hogy „profik” is dolgoznak a R.A.I. módszerekkel.

A Reiki, az AROLO TIFAR és az Aktív szellemgyógyászat önmagunk, családtagjaink és barátaink, sőt állataink és növényeink egészségesebbé válását is támogathatják. Ezek a módszerek minden élethelyzetben alkalmazhatók, és áldásosan hozzájárulhatnak mindannyiunk jólétéhez.